Gratis Fietstocht Sevilla

Deze fietstocht duurt ongeveer 3 uur. Je kunt deze route aanpassen naar je eigen voorkeur v.w.b. startpunt, tempo en tijd. Deze fietsroute brengt je langs de volgende bezienswaardigheden:

 • Torre del Oro: een 13e-eeuwse toren aan de rivier de Guadalquivir, die vroeger diende als verdediging en opslagplaats voor goud.
 • Plaza de España: een indrukwekkend plein met een halfronde vorm, versierd met tegels, fonteinen en bruggetjes. Het plein werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 en is een symbool van de band tussen Spanje en zijn voormalige koloniën.
 • Maria Luisa Park (parque de Maria Luisa): een groene oase vol met exotische planten, vogels en standbeelden. Het park was oorspronkelijk de tuin van het San Telmo-paleis, maar werd in 1893 geschonken aan de stad door de hertogin van Montpensier.
 • Koninklijk Paleis van Sevilla: ook wel bekend als het Real Alcázar, dit is een van de oudste koninklijke paleizen ter wereld, die nog steeds in gebruik is door de Spaanse koninklijke familie. Het paleis is een meesterwerk van de Moorse, gotische, renaissance en barokke architectuur, met prachtige tuinen, patio’s en zalen.
 • Barrio de Santa Cruz: de beroemde voormalige Joodse wijk met zijn smalle, knusse straatjes om zo min mogelijk zon binnen te laten. De Joden zijn in 1483 gewelddadig verdreven door de Katholieke koningen. De wijk is nu vol met gezellige restaurantjes en winkeltjes. Let op: hier mag je niet fietsen en moet je lopen.
 • Kathedraal van Sevilla: een van de grootste en meest indrukwekkende gotische kerken ter wereld. De kathedraal werd gebouwd op de plaats van een voormalige moskee, waarvan alleen de minaret, de Giralda, bewaard is gebleven. De kathedraal herbergt het graf van Christoffel Columbus en vele kunstwerken van onder andere Murillo, Zurbarán en Goya.
 • Plaza del Salvador: een gezellig plein met veel terrasjes en bars. Op dit plein staat ook de Kerk van El Salvador, een barokke kerk met een bijzonder rijk versierd interieur.
 • Plaza Nueva: het belangrijkste 'officiële' plein van Sevilla, waar het stadhuis en het standbeeld van koning Ferdinand III zich bevinden. Dit plein is ook het startpunt voor veel processies tijdens de Semana Santa (Heilige Week).
 • Metropol Parasol: een modern kunstwerk dat bestaat uit zes enorme houten parasols die lijken op paddenstoelen. Dit is het grootste houten bouwwerk ter wereld en biedt een spectaculair uitzicht over de stad vanaf het dak.
 • Plaza de la Encarnación: een plein met een grote markthal en het Antiquarium, een ondergronds museum dat Romeinse ruïnes tentoonstelt die tijdens de bouw van het Metropol Parasol werden ontdekt.
 • Plaza Alameda de Hércules: ooit de oudste en grootste botanische tuin van Spanje en Europa, gesticht in 1574. Het heeft vier zuilen met beelden van Hercules, Julius Caesar en leeuwen. Het is een plaats van dag- en nachtleven, cultuur en geschiedenis.
 • Puente del Alamillo: een opvallende brug die ontworpen is door de beroemde architect Santiago Calatrava. De brug heeft een asymmetrische vorm en een schuine pilaar die 142 meter hoog is.
 • Anfiteatro de Itálica: een Romeins amfitheater dat ooit plaats bood aan 25.000 toeschouwers. Het amfitheater maakt deel uit van de archeologische site van Itálica, de geboorteplaats van de keizers Trajanus en Hadrianus.

Dit is het einde van je fietstocht door Sevilla, een stad vol met cultuur, geschiedenis en schoonheid. Hopelijk heb je genoten van deze route en heb je zin om meer te ontdekken van deze prachtige stad.